lauantai 28. helmikuuta 2015

Voileipäkakku

Kaikille heti alkuun tiedoks et tää ei oo mikään "virallinen" ohje voileipäkakun tekoon vaan enimmäkseen mun ja äitin itse kehittelemä ja nopeutettu versio.Mut ihan oikee voileipäkakku täst tulee,koska ollaan tän mukaan tehty voileipäkakkuja rippijuhliin.Halusin vaan laittaa tän,koska rakastan noita niin paljon ja taas onnistu niin hyvin kun tehtiin.Meillä meni yhen tällasen tekoon puoli tuntii,tosin me ei laitettu noita painumaan jääkaappiin vaan tehtiin täyte heti.

Eli me hommattiin Lidlistä yks pussi noita isoja paahtoleipiä ja jotain majoneesia.Meijän tossa majoneesissa oli sieniä mut viime kerralla laitettiin ihan perus majoneesia ja onnistu silti hyvin.Sit tarvitaan Creme Bonjour kanttarelli tuorejuustoa,kinkkua(tai kalaa jos tekee kalakakun),ja koristeet.Me laitettiin koristeeks kinkkuu(tai kalaa),tuorekurkkuu ja kirsikkatomaatteja ja tilliä.



Ekaks poistetaan noist leivistä noi "reunat".Sit asetellaan ne leivät ihan kiinni toisiinsa ja me laitettiin tohon kolme peräkkäin.Sit kostutetaan ne leivät vedellä.Sen jälkeen otetaan tuorejuustoo,majoneesii ja kinkkuu ja sekotetaan ne.Sit vaan levitetään ne niitten kolmen leivän päälle.






Sit ladotaan niitten päälle taas kolme leipää ja kostutetaan ne vedellä ja laitetaan taas tota kinkku-tuorejuusto-majoneesi juttuu siihen päälle ja toistetaan nii monta kertaa kun haluu riippuen siitä kuinka korkeen siit haluu.Me laitettiin noihin neljä kerrosta.



Sit noi kuuluis vissiin laittaa jonkun painon alle jääkaappiin painumaan mut onnistuu ihan hyvin vaikka ei laittais.Sit sekotetaan tuorejuustoo ja majoneesii ja laitetaan sitä reunoille ja päälle.Sit vaan koristellaan ihan miten ite tykkää.Me vielä sit siistittiin vähän noita reunoja kun niist tuli ekaks vähän tollaset :D Tossa on kuva noista viime kertaisista kakuista,koska tän kertasen koristelu ei ehkä ihan onnistunu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti