sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Miksi ostaa cd?

Jokin aika sitten yksi kavereistani kysyi,miksi ihmeessä mä yhä edelleen ostan cd-levyjä.Eletäänhän nyt jo 2000-luvulla ja jos kerran uuden levyn materiaalin voi kätevästi muutamalla napinpainalluksella kuunnella spotifysta tai youtubesta,miksi ihmeessä kukaan haluaisi tuhlata rahojaan cd:hen?


Aloin tosissaan pohtia,miks se on mulle ja varmaan monille muillekkin niin tärkeetä.Täytyy ekaks sanoa,että onhan se nyt aivan eri asia kuunnella just ostettua levyä kun kuunnella vaan netistä.Moni ei varmaan ymmärrä ,mut siit tulee sellanen tosi erilainen fiilis ja jos kukaan ei satu olemaan kotona,voi lempikappaleita huudattaa stereoista täysillä,toivoen ettei naapurit hermostu.



Mun mielestä ostamalla bändin tai laulajan levyn sä osoitat tukes sille bändille ja näin osoitat myös sen,että sä oot valmis parikymppiä tuhlaamaan saadakses uunituoreen levyn kätees.Jotenkin musta tuntuu myös siltä,että sä oot todellinen fani jos sulla on bändin levyjä,vaikka eihän se nyt niin voi olla,että fanitavaran määrä ratkasee onko fanitus aitoa vai ei.Ajan kuitenkin takaa sitä,että nykyään sä voit sanoa fanittavas jotain bändiä,vaikka oisit vaan pikasesti kuunnellu muutaman biisin youtuben ihmeellisestä maailmasta.Ostamalla levyn sä osoitat et tää bändi/laulaja ei oo sulle mikään yhden hetken suosikki,vaan et kyseessä on jotain paljon kauemmin kestävää.
Yks syy on kans se et onhan se nyt hienoa,että sulla on sitten monien vuosien päästä ne kappaleet ihan konkreettisessa muodossa. Ja se on mulle tosi tärkeetä,että mulla on noita CD:tä,enkä oikeen osaa selittää sitä.



Viimeisimmän levyn ostin pari viikkoo sitten.Ostin Battle Beastin Unholy Savior levyn,koska oon tykänny tosta bändistä jo pidemmän aikaa ja koko ajan tykkään niitten musasta aina vaan enemmän.Toi uus levyn on tosi erilainen kuin edeltävä,mutta se on oikeesti niin mahtava.On mahdotonta sanoo mitään lempibiisejä,koska kaikki noi on niin hyvii mut jos nyt on pakko mainita joku niin vaikka Lionheart,I want the world...and everything in it ja far far away.Kannattaa kuunnella!:)

5 kommenttia:

  1. Hei oon täysin samaa mieltä! Itekin kiertelen aina kirppareita vanhojen levyjen toivossa :) CD:ssä on se fiilis

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Oho, sekosimpas ton ekan kommentin kanssa :D mutta siis... Samaa mieltä cd:istä! Niiden ostamisessa vaan on sitä jotain, mitä ei netistä saa. Ja saanko vaan käydä varastamassa osan sun levyvarastosta - tosi asiallista musiikkia näkyy löytyvän! :)
    fiiaelina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh,kiitti paljon kommentista :) Käyn tutkiskelemassa millanen sun blogi on :D

      Poista