lauantai 28. helmikuuta 2015

Voileipäkakku

Kaikille heti alkuun tiedoks et tää ei oo mikään "virallinen" ohje voileipäkakun tekoon vaan enimmäkseen mun ja äitin itse kehittelemä ja nopeutettu versio.Mut ihan oikee voileipäkakku täst tulee,koska ollaan tän mukaan tehty voileipäkakkuja rippijuhliin.Halusin vaan laittaa tän,koska rakastan noita niin paljon ja taas onnistu niin hyvin kun tehtiin.Meillä meni yhen tällasen tekoon puoli tuntii,tosin me ei laitettu noita painumaan jääkaappiin vaan tehtiin täyte heti.

Eli me hommattiin Lidlistä yks pussi noita isoja paahtoleipiä ja jotain majoneesia.Meijän tossa majoneesissa oli sieniä mut viime kerralla laitettiin ihan perus majoneesia ja onnistu silti hyvin.Sit tarvitaan Creme Bonjour kanttarelli tuorejuustoa,kinkkua(tai kalaa jos tekee kalakakun),ja koristeet.Me laitettiin koristeeks kinkkuu(tai kalaa),tuorekurkkuu ja kirsikkatomaatteja ja tilliä.



Ekaks poistetaan noist leivistä noi "reunat".Sit asetellaan ne leivät ihan kiinni toisiinsa ja me laitettiin tohon kolme peräkkäin.Sit kostutetaan ne leivät vedellä.Sen jälkeen otetaan tuorejuustoo,majoneesii ja kinkkuu ja sekotetaan ne.Sit vaan levitetään ne niitten kolmen leivän päälle.






Sit ladotaan niitten päälle taas kolme leipää ja kostutetaan ne vedellä ja laitetaan taas tota kinkku-tuorejuusto-majoneesi juttuu siihen päälle ja toistetaan nii monta kertaa kun haluu riippuen siitä kuinka korkeen siit haluu.Me laitettiin noihin neljä kerrosta.



Sit noi kuuluis vissiin laittaa jonkun painon alle jääkaappiin painumaan mut onnistuu ihan hyvin vaikka ei laittais.Sit sekotetaan tuorejuustoo ja majoneesii ja laitetaan sitä reunoille ja päälle.Sit vaan koristellaan ihan miten ite tykkää.Me vielä sit siistittiin vähän noita reunoja kun niist tuli ekaks vähän tollaset :D Tossa on kuva noista viime kertaisista kakuista,koska tän kertasen koristelu ei ehkä ihan onnistunu.

perjantai 27. helmikuuta 2015

OHfiewpwdpdjjjj!!!!

Nyt tulee pieni purkautumispostaus eli jos sulla on tänään sellanen päivä ettei mikään ärsytä nin suosittelen olemaan lukematta.Tällä viikolla mua on ärsyttänyt ainakin seuraavat jutut:

- Bussikuski,joka alko valittamaan kun mulla ei ollut pienempää rahaa ja omalta osaltaan pilas mun muuten hyvän päivän.

- Autokoulun pimeänajosimulaattori,joka oli niin epäaito.Alko ärsyttämään ne ohjauslaitteet ja ne hirvet,jotka hyppeli jostain ihan ihme suunnasta.

- Lukuloma.Kaikki päivät on tylsän samanlaisia.Istun kotona ja luen,syön,luen,katon telkkarii,käyn ulkona ja meen nukkumaan.

- Se et oon joo ihan hyvin saanu luettuu mut en tarpeeks.Sit ku pitäis lukee nii sitä löytää ittensä Instagramista tai telkkarii kattomasta.

- Se,et yks päivä oli semmonen,et tiputtelin kaikkee mahdollista lattialle.

- Eilen ärsytti muitten fiilikset

- Se että mun yhen lempibändin (Battle Beast) kitaristi heitettiin ulos bändistä ja nyt en tiiä onko se koko bändi enää yhtään samanlainen.

- Ois niin paljon kaikkee koulujuttujen ulkopuolista tekemistä mitä ei ehdi tekemään.

- Hävitin viidennen kerran kuulokkeen toisen pään kun ne on semmoset mistä sen saa otettuu pois ni niit tippuu koko ajan.

- Se,että maaliskuun loppuun on niin pitkä aika.

- Ärsyttää kun en osaa päättää kolmesta vaihtoehdosta mihin haen opiskelemaan ja yhteishaku alkaa kahen viikon päästä.

Tämmönen pieni postaus tähän väliin.Viikonlopun aikana laitan jotain ruokajuttuja :)

tiistai 17. helmikuuta 2015

Amaranthe @klubi,Turku 15.2.2015

Olin tosiaan kattomassa sunnuntaina ruotsalaista Amaranthea Turussa klubilla.Heti ku näin et tää bändi esiintyy siellä nii oli pakko ostaa lippu,koska oon aika kauan jo kuunnellu niitten musaa.Sunnuntai ilta ei nyt ehkä oo mikään maailman paras keikkapäivä,mut harvoin tulee tällanen tilaisuus niin piti mennä.Nähtiin yhen kaverin kanssa siinä klubin eessä puol yheksän ja ovet oli sit jo ollu puol tuntii auki.Vietii takit narikkaan ja mentiin sinne klubin live puolelle.En ollu koskaan käyny tuolla mut vaikutti tosi hyvältä paikalta.Olis pitäny mennä vähän aikasemmin et ois saanu paremmat paikat,koska kun lämppäribändi Cypher 16 alotti nii oltiin kyl aika takana.Toi lämppäribändi on vissii lämpänny Amaranthee koko tän niitten Suomen kiertueen ajan ja mä en ollu koskaan ees kuullu tollasesta.Hyvää musaa ne soitti ja oon sen keikan jälkeen niitä kuunnellukkin.

Sit kun Cypher 16 lopetti nii päästiin onneks vähän lähemmäs lavaa.Oltiin jossain kolmannessa rivissä mut näkyvyys lavalle ei silti ollu parhain mahdollinen,koska mun edessä oli kaks tosi pitkää miestä.Onneks näin kuitenkin loppujen lopuks ihan hyvin.Amaranthen keikka oli ihan mahtava.Ne soitti sekä vanhempii biisejä että uudempaa.Olin ihan fiiliksissä koko keikan ajan ja niin oli myös muu yleisö.Se oli loppuunmyyty,joten siel oli ihan hirveesti ihmisii.Koko bändin lavaesiintyminen on kyl jotain niin hienoo ja onneks ne soitti sit viel muutaman ylimääräsen biisin.Keikan jälkee kävin viel ostamassa paidan ja siel oli sen lämppäribändin jäsenii et ois saanu mennä pyytää nimmarii ja ottaa kuvii mut ei sit kuitenkaa jääty sinne.Haluun ehdottomasti uudestaan Amaranthen keikalle!
 
 









 

perjantai 13. helmikuuta 2015

Penkkarit!!

Eilen oli ne kauan odotetut penkkarit.Muistan kun aina ala-asteella odotettiin penkkarirekkoja into piukassa ja viriteltiin muovipussit valmiiks että saatais mahdollisimman paljon karkkia.Abien touhu näytti tosi hauskalta ja aattelin,että tonne mä haluan jonain päivänä.No,eilen oli sitten se päivä.Alan nyt vasta käsittää et lukio alkaa oikeesti lähenemään loppuaan ja et mä tosiaan olin siellä rekan lavalla.Se oli jotenkin niin siisti tunne.

Aamulla kävelin koululle ja laitoin mun penkkariasun päälle.Mä pukeuduin jääkiekkoilijaks/faniks eli mulla oli päällä leijonat paita,jääkiekkohanskat ja sit maalasin viel naamaan suomen liput.Meillä oli ensin henkilökunnan ja abien aamupala.Siel oli tosi hyvii croisantteja,minikarjalanpiirakoita,keksejä,kahvii,mehuu ja karkkii.Tost mun ruokakuvasta ei tullu kovin ihmeellinen,koska olin jo syöny melkeen kaikki ku tajusin et tästähän vois ottaa kuvankin :D Aamupalalla muutamat opettajat ja reksi piti puheen ja jotkut oppilaat.
Siitä sitten siirryttiin saliin,jossa oli vuorossa abishow.Nauroin ihan kippurassa joittenkin oppilaitten tekemille videolle,jossa matkittiin opettajii.Sit oli lahjojen antaminen ropolle ja muutama viihdyttävä tanssiesitys :D




Sit mentiin syömään ja alettiin valmistautuu rekka-ajeluu varten.Toppasin niin paljon vaatteita päälle ku vaan pystyin mut silti tää mun flunssa paheni.Kauheinta oli moottoritie mis se viima oli niin kylmä.Ekaks mentiin muutamalle ala-asteelle ja ne lapset oli ihan innoissaan ja niitten kiljunta kuulu jo kauas.Oli tosi hauskaa heitellä karkkii,huutaa ja vilkutella ohikulkijoille.
Käytiin nopeesti koululla ja sit lähettiin kohti Turkuu ja keskusta oli oikeesti ihan täynnä ihmisii.Kierreltiin siinä aika kauan ja lopussa loppu kaikilta jo karkitkin.Sit tultii takas koululle ja en oikeesti tuntenu mun jalkoja tuntiin siitä kun tulin sielt lavalta alas.







Sit taisin nukkuu pari tuntii ku oli vähän flunssanen olo.Laitoin itteni valmiiks ja sit lähettiin kohti turkuu.Ekaks meijän piti mennä Red Hot Chilis:iin syömään mut kello oliki jo sen verran et se keittiö oli menny kiinni.Päädyttii sit lopulta Burger Kingiin ja tää oli mun eka kerta siellä.Täytyy sano et se hamppari ja ne ranskalaiset oli tooosi hyviä.Parempii ku hesen tai mäkin.
Puol yhentoista aikaan mentiin sitte Apolloon,jossa oli ne penkkaribileet ja se paikka oli oikeestaan tosi kiva.Juotii,nähtiin tuttuja ja tanssittiin.Ekaks siel oli tosi vaisu meno mut kahentoista jälkeen meno parani ja tanssilattialla oli tosi ahdasta ja tuntus et happi loppuu.Kaiken kaikkiaan tosi mahtava päivä!:)



lauantai 7. helmikuuta 2015

Perjantai,joka ei mennyt ihan niin kuin piti

No,nyt tuleekin kaks postausta yhen illan aikana,mut toisaalta pitää kirjottaa sillon kun on ideoita ja aikaa :D Ajattelin kertoo mun perjantaipäivästä eli eilisestä,joka oli aika outo.Yks huonoimmista päivistä,mut sit mukaan mahtu myös kivoja juttuja,joten aika ristiriitaset fiilikset.

Aamulla menin kasiks autokoulun teoriakokeeseen.Olin harjotellu hirveesti siihen ja saanu kaikki harjotusteoriakokeet läpi mut yllätys yllätys tää ei sit mennykkään läpi.Tein ihan tyhmii virheitä ja tiiän et osaan ne jutut mut jännitin ihan sairaan paljon niin sit se meni miten meni :/

Sieltä kävelin sitten mun mummon luo,koska mulla oli koko päivän juttuja samalla suunnalla nii en viittiny lähtee sit kotiin.Olin koko aamupäivän ihan maailmanlopun fiiliksissä ja olin varma et oon ainoo ketä ei oo ekal kerral läpässy teoriakoetta,mut nyt tiiän et en oo. Syötiin siinä sitten aamupalaa,juteltiin ja mä sain jopa luettuu vähän enkkuu.




Yhentoista aikoihin lähin hiihtää kohti autokouluu ja olin varma et tää ajotunti menee ihan penkin alle,koska oon huomannu et se riippuu paljon siit millä päällä mä satun olemaan.Ajettiin ekaks motarilla ja sit jollain pikkuteillä mis oli hirveest mutkii.Se ajotunti meni tooosi hyvin ja sen ansiosta fiilis vähän parani.Tajusin myös et kyllähän mä ne liikennesäännöt osaan siellä liikenteessäkin,niin kyllä mä viimeistään jossain vaiheessa läpäsen sen teoriakokeenkin.

Ajotunnin jälkeen käväsin sitten Stokkalla ostamassa liput ens viikon sunnuntaille Amaranthen keikalle.Tykkään tosta bändistä ihan sairaan paljon ja oon niin ilonen kun ne nyt tulee tännepäin niin pääsen näkemään livenä.Tääki piristi mun päivääni.




Sit tulin mummon luo takasin.Syötiin siinä älyttömän hyvää kana-kasvis vokkii ja sit mä vaan hölläilin ja kuuntelin musaa.Neljän aikoihin lähin taas kun menin nuorten toimitukseen.Siellä sit vierähtikin tovi ja pääsin vasta kuuden aikoihin lähtemään ja ehin just ja just busiinkin.






Aattelin jo et tää päivä tais sittenki olla ihan siedettävä mut sit mulle pamahti kuume ja flunssaa mul olikin jo ollu mut nyt se vaan pahenee.Mä oon pelänny tätä niin paljon,koska ens viikolla penkkarit ja ylppärikuuntelut.Nyt ei olis yhtää sopiva aika tulla kipeeks.Tääl mä kuitenki oon edellee kipeenä.Oon syöny kaikkee mahdollist lääkettä ja kurkkutablettii.Nyt vaan toivotaan et oon maanantaina skarppina kuuntelussa....

Perheidylli,uskonto ja murha

Nyt tulee postausta kirjoihin liittyen.Koko syksyyn en ehtinyt lukee hirveesti kirjoja joten nyt olikin jo korkee aika lukee jotain.Yks näistä kirjoista olikin pakko lukee nimittäin toi Liha tottelee kuria,koska meijän piti lukee se yhtä äikän kurssia varten.Mut musta ei oo ikinä ollu kauheeta se,et kouluu varten pitää lukea jotain kirjoja,koska luen ihan muutenkin tosi paljon. Tykkään monista eri kirjoista ja siks nää mun esittelemät kirjat onkin vähän erilaisia kaikki.

Alotetaan vaikka tosta Miina Supisen Liha tottelee kuria kirjasta.Olin joskus kuullut tästä kirjasta ja vissiin meinannu lainatakkin sen kirjastosta.Tää kirja kertoo yhden perheen näkökulmasta siitä,millaista on kun yritetään pyrkiä kohti täydellistä perheidylliä ja siitä,miltä tuntuu kun kulissit romahtavat.Se kuvaa millainen on täydellinen perhe,miten eri perheenjäsenet vaikuttavat koko perheeseen ja kertoo ennenkaikkea nautinnosta ja onnesta.Kirjan perheeseen kuuluvat euroopan johtavimpiin sinfoniamuusikoihin kuuluva isä Launo ja äiti Katriina,jonka intohimona on sisustus.Perheen lapset ovat bodauksesta innostunut Silmu,tytär Astra,joka hankkii nautintoa erikoisin keinoin ja perheen kuopus Pelagia,jolle samettiset eläimet ovat kaikki kaikessa.Kirjassa seurataan,miten käy Silmun bodauksen kun mukaan astuvat steroidit ja miten käy Astran kamppailun oman identiteetin ja miesten kanssa ja miten ulkomaanmatka muuttaa Katriinan ja Launon elämän perusteellisesti.

Aluks mun mielestä toi kirja vaikutti tosi sekavalta,mutta kun sitä luki eteenpäin niin sitä enemmän siihen tuli selkoa.Mun mielestä toi kirja oli tosi hauska ja joskus jopa naurahtelin ääneen sitä lukiessani.Oli myös tosi jännää,miten kaikki sivuhenkilöt mitkä kirjassa mainittiin niin liitty myöhemmin mukaan tohon tarinaan ja muodosti oman osansa siihen.Kirjassa oli myös jotain ihan absurdeja juttuja mitkä oli hauskoja.Suosittelen lukemaan,vaikka ei tykkäiskään hirveesti lukemisesta,koska tää kirja tempasee mukaansa.





Toinen kirja,jonka luin oli Pauliina Rauhalan Taivaslaulu.Joku tais tätä suositella mulle ja siks päätin hakee tän kirjastosta.Taivaslaulu kertoo lestadiolaisesta perheestään ja heidän elämästään.Viljalla ja Aleksilla on neljä lasta ja he elävät noudattaen tarkasti uskonlahkonsa sääntöjä.Jossain vaiheessa Vilja kuitenkin uupuu ja on lähes sekoamisen partaalla,koska ei jaksa enää uutta lasta.Kirja valottaa lestadiolaisten elämää ja kertoo yhteisön luomasta tiukasta naisen roolista.Se kertoo myös rakkaudesta ja toisen ihmisen tukemisesta.

Mä tykkäsin myös tästä kirjasta tosi paljon.Oli jotenkin mielenkiintoista päästä kurkistamaan itselleen vieraaseen maailmaan.Myös Aleksin pitämä blogi,joka kyseenalaistaa uskontoa toi kivaa vaihtelua tarinan kerrontaan.Tässä kirjassa pääsi tosi hyvin henkilöiden pään sisään.Suosittelen sellaisille,jotka tykkää lukea,koska kieli ei ollut helpointa mahdollista vaan sellasta vähän runollista ja tosi kaunista.



Kolmas kirja on yhden mun suosikkikirjailijan kirja eli Leena Lehtolaisen Maria Kallio-sarjaan kuuluva Rautakolmio.Tykkään Lehtolaisen tyylistä kirjottaa ja noi dekkarit on vaan niin hyviä.Tässä uusimmassa kirjassa seikkailee samat tutut henkilöt kun edellisissäkin.Mut vaikka ei ois lukenu muita kirjoja niin tohon tarinaan pääsee silti hyvin mukaan.Tykkäsin etenkin tosi odottamattomasta loppuratkaisusta.Yleensä yritän aina arvata murhaajan ennenkun se paljastetaan mut tällä kertaa en osannut odottaakkaas tällaista käännettä.

Eli tää kertoo poliisi Maria Kalliosta,joka saa yhdessä työkaveriensa kanssa tutkittavakseen omituisen kaksoissurman.Hukutettuina ja muoviin käärittyinä löytyy ruotsin kielen puolustaja  Saila Lind,jonka läheiset sotkeutuvat mukaan kuvioon.Toinen uhreista on rikostaustainen perheenisä Eero Lumme.Taustajuonena kulkee vanhan tutun Miken ilmaantuminen Marian elämään sillä välin kun muu perhe on purjehdusmatkalla.



Suosittelen lukemaan nää kirjat!:)



sunnuntai 1. helmikuuta 2015

#missämotivaatio???

Otsikko kertookin jo kaiken tarvittavan.Mun motivaatio on ollu jo pidemmän aikaa ihan hukassa ja en tiiä mitä keksisin,koska kirjotukset lähestyy ja se pitäis jostain kaivaa esiin.Tähän asti oon jo muutamat koeviikot kahlannu läpi pakkolukemisella ja tuurilla :D Mut nyt on kyse toosi tärkeestä jutusta,joka määrää mun tulevaisuuden suunnan.Tavoitteet on ehkä asetettu vähän turhankin korkeelle.Mut pakko se on,koska seuraavaan opiskelupaikkaan katotaan ylppäreitten tuloksii.Torstaina on jo äikän tekstitaito ja sit seuraavalla viikolla kuuntelut eli jotain tarttis tapahtuu ja nopeesti.Oon mä tietenkin jo lukenu mut se on sellast pakkolukemist mist ei jää mieleen mitään.Runon keinot ja retoriset keinot on jotenkin mielessä,mut paremminkin vois olla.Sit alkaa lukuloma ja se onki sit yhtä lukemista,joten pakko se motivaatio on löytää.Päätin kysellä kavereilta ja tutuilta motivaatiovinkkejä.Näitä voi soveltaa ylppäreihin,koeviikkoihin tai varmaan ihan mihin tahansa.Eli tällasii vastauksii mä sain:

- Jos haluut valmistua,niin opiskele
- Kannattaa miettiä minkä vuoksi opiskelee,niin sillon voi löytää motivaation.Paiskii kunnolla töitä,niin ei sitten myöhemmin tarvii murehtia,miksei panostanut kouluun ja esim. lukiossa on kyse vaan muutamasta vuodesta.
- Motivaatiota ylppäreihin saa siitä,jos haluu oikeesti saada hyvät tulokset.Myös aito kiinnostus ainetta kohtaan auttaa.Kannattaa myös asettaa palkintoja ja välitavotteita itelleen.Et sit ku on lukenu jonkin verran niin saa tehä jotain kivaa.Ja suklaa auttaa kuulemma kanssa.Päättää,että saa syödä suklaata vaan sillon kun tekee koulujuttuja niin sitten alkaa tehä niitä,koska haluaa sitä suklaata :D
- Jos haluu koulusta joskus poiskin niin kannattaa opiskella
- Perfektionismi auttaa asiaa
- Mitä nopeemmin tekee tehtävät nii ne ei kasaudu ja näin välttää stressii.
- Jotain ainetta lukiessa kannattaa ajatella,et just tätä tietoo voin tarvita tulevaisuudessa tai et joku voi kysyy tätä multa ja sit voin pätee tiedoillani kun osaan tän :D
- Oma vinkkini on et jos koulukirjan lukeminen tuntuu tylsältä kannattaa ettii netistä tietoo.Kielten opiskeluun auttaa quizlet,jossa voi tehä sanoista pelejä ja testailla itseään.Tai sit tekee muistiinpanoja ja koristeleen niitä tosi kivoiks ni sit jaksaa taas kaivaa ne esiin.

Tuli aika erilaisii vinkkejä,vaikka odotin et tulee aika paljon samoja. Kiitti kaikille vinkin antaneille ja toivottavasti näist on jotain apua motivaation etsiskelyyn.Nyt mä siirrynkin enkun kirjan pariin etsiskelemään omaa motivaatiotani.Tähän loppuun vielä muutama aika havainnolistava kuva :DDD


( memecrunch.com)


 ( funny-pictures.picphotos.net)
(weknowmemes.com)

Miksi ostaa cd?

Jokin aika sitten yksi kavereistani kysyi,miksi ihmeessä mä yhä edelleen ostan cd-levyjä.Eletäänhän nyt jo 2000-luvulla ja jos kerran uuden levyn materiaalin voi kätevästi muutamalla napinpainalluksella kuunnella spotifysta tai youtubesta,miksi ihmeessä kukaan haluaisi tuhlata rahojaan cd:hen?


Aloin tosissaan pohtia,miks se on mulle ja varmaan monille muillekkin niin tärkeetä.Täytyy ekaks sanoa,että onhan se nyt aivan eri asia kuunnella just ostettua levyä kun kuunnella vaan netistä.Moni ei varmaan ymmärrä ,mut siit tulee sellanen tosi erilainen fiilis ja jos kukaan ei satu olemaan kotona,voi lempikappaleita huudattaa stereoista täysillä,toivoen ettei naapurit hermostu.



Mun mielestä ostamalla bändin tai laulajan levyn sä osoitat tukes sille bändille ja näin osoitat myös sen,että sä oot valmis parikymppiä tuhlaamaan saadakses uunituoreen levyn kätees.Jotenkin musta tuntuu myös siltä,että sä oot todellinen fani jos sulla on bändin levyjä,vaikka eihän se nyt niin voi olla,että fanitavaran määrä ratkasee onko fanitus aitoa vai ei.Ajan kuitenkin takaa sitä,että nykyään sä voit sanoa fanittavas jotain bändiä,vaikka oisit vaan pikasesti kuunnellu muutaman biisin youtuben ihmeellisestä maailmasta.Ostamalla levyn sä osoitat et tää bändi/laulaja ei oo sulle mikään yhden hetken suosikki,vaan et kyseessä on jotain paljon kauemmin kestävää.
Yks syy on kans se et onhan se nyt hienoa,että sulla on sitten monien vuosien päästä ne kappaleet ihan konkreettisessa muodossa. Ja se on mulle tosi tärkeetä,että mulla on noita CD:tä,enkä oikeen osaa selittää sitä.



Viimeisimmän levyn ostin pari viikkoo sitten.Ostin Battle Beastin Unholy Savior levyn,koska oon tykänny tosta bändistä jo pidemmän aikaa ja koko ajan tykkään niitten musasta aina vaan enemmän.Toi uus levyn on tosi erilainen kuin edeltävä,mutta se on oikeesti niin mahtava.On mahdotonta sanoo mitään lempibiisejä,koska kaikki noi on niin hyvii mut jos nyt on pakko mainita joku niin vaikka Lionheart,I want the world...and everything in it ja far far away.Kannattaa kuunnella!:)