keskiviikko 26. elokuuta 2015

Elokuun suosikit


Heinäkuulta jäi kuukauden suosikkien listaus välistä, mutta nyt olisi luvassa elokuun suosikit. Tässä kuussa oon innostunut monista uusista jutuista ja tähän en voi niitä kaikkia mitenkään listata, mutta tässä nyt muutama.

 

Elokuun kaksi eniten kuunnelluinta biisiä on Amorphiksen Sacrifice ja COB:n coveri Britney Spearsin biisistä Oops, I did it again. Amorphiksen biisi ja uusi video ilmestyi vasta muutamia päiviä sitten, mutta heti kun kuuntelin ton biisin en voinu muuta kun tykätä. Kannattaa kuunnella, vaikka ei ihan omaa musamakua olisikaan, sillä toi melodia jää päähän soimaan. Bodomin biisi on taas ehkä oudoin ja hämmentävin coveri, jonka oon koskaan kuullu. Jännällä tavalla saatu kuulostamaan ihan eri biisiltä, jos vertaa alkuperäiseen.


Kuukauden lemppari ripsari on Rimmelin Scandal eyes. Tykkään etenkin tosta kaarevasta harjasta.


Oon ihan hullaantunut vanilija kokikseen. Aluksi kun maistoin niin se maku tuntu jotenkin oudolta eikä mun mielestä sopinut kokikseen yhtään. Nyt kun oon sitä aina välillä juonut niin se alkaa maistumaan niin ihanalta.



Joka paikassa myydään ja hehkutetaan aikuisten värityskirjoja ja kun yksi kaveri ehdotti värityskirjan ostoa, ajattelin, että miksikäs ei. Oon viimeksi värittänyt varmaan tarhaikäisenä, mutta tohon jää oikeesti koukkuun. Liian monena iltana vaan istuu  ja värittää kun ei pysty lopettamaankaan. Mut mikä parasta niin toi rentouttaa oikeesti.


Viimeisenä suosikkina on Turun Red Hot Chilis ravintola ja etenkin niitten hampurilaiset. Hintataso on mun mielestä alhainen ja ruuat ja juomat on hyviä. Lisäks tykkään ton ravintolan tyylistä ja rennosta meiningistä. Viimeks söin ton pekoni hampurilaisen ja oli kyllä tosi hyvää ja täyttävää.

lauantai 22. elokuuta 2015

Ensimmäiset päivät yliopistolla





Viime keskiviikko oli erittäin jännä päivä. Mun ensimmäinen päivä yliopistolla. Jännitin ihan hirveesti, mutta kun päästiin tutustumisleikkien pariin mun jännitys hävisi. Aika hassua, sillä oon aina jännittänyt tilanteita, joissa pitäisi ihan ventovieraille ruveta itsestään kertomaan. Ihmiset, joita oon tähän mennessä tavannut vaikuttaa tosi mukavilta. Kaikki kolme ensimmäistä päivää kierreltiin tutustumassa kampukseen, käytiin syömässä ja kuunneltiin infoluentoja. Ensi viikkokin on vielä kokonaan tutustumista, tuutorointia ja lukujärjästyksien tekoa. Kaikki asiat tuntuu vielä tosi sekavilta kun ensimmäisten päivien aikana tulvi vaan uutta tietoa joka puolelta. Uskon kuitenkin, että kyllä tää tästä. Jännittää vaan se, mitenköhän mä mahdan niitten opintojen kanssa pärjätä.

maanantai 17. elokuuta 2015

15 Random faktaa




1. Tykkään syödä makaronilaatikon päältä niitä tummuneita ja vähän palaneita makaroneja. :D

2. Aina kun alan lukea uutta kirjaa mun on ihan pakko lukea ensimmäiseksi viiminen sivu tai ainakin viiminen kappale. Oon kuullu, että tosi monet tekee tätä!

3. Rakastan suklaata. Kukapa ei

4. Naureskelen välillä omille hassuille tekstareille tai whatsapp viesteille ennen kuin lähetän ne.

5. Ajattelen liian usein mitä muut ihmiset ajattelevat minusta.

6. Tylsistyn helposti. Tässä syy miksi mun huonekalujen paikat ja huoneen järjestys vaihtelee niin usein.

7. Jännitän kaikkea mahdollista, esimerkiksi ihan arkipäiväisiä asioita.

8. Tykkään istuskella julkisilla paikoilla ja katsella ohikulkevia ihmisiä ja miettiä millainen elämä kullakin on.

9. Yksin shoppaileminen on ihanaa.

10. En ole käynyt missään muualla ulkomailla kuin Virossa ja Ruotsissa. Kauhea matkakuume mulla kylläkin on.

11. Oon innokas fanittamaan

12. Pyörryn nähdessäni verta. T: nimimerkki lukuisia kertoja verikokeeseen pyörtynyt.

13. Rakastan vastaleikatun nurmikon tuoksua

14. Ihmisten stalkkaaminen somessa on kivaa.

15. Oon lapsena harrastanut kaikkea musiikkiin liittyvää. Pienempänä olin muskarissa, oon soittanut kellopeliä ja vähän vanhempana oon laulanut kuorossa.

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Helsingin reissu

Varoitan heti alkuun pitkästä postauksesta ja tulossa on kauhea määrä kuvia. Oltiin kaverin kanssa 2:n  päivän minilomalla Helsingissä, kaupungissa jota vaan ihan hirveesti rakastan. Lähettiin torstai aamulla bussilla kohti Helsinkiä ja matka meni hitaasti, koska nyt kun on vallan junalla kulkenut niin bussimatkat tuntuu kestävän ikuisuuden. Helsinkiin kun päästiin niin kipitettiin Kiasman edustalle hakemaan avaimia kaverin sukulaiselta. Saatiin siis majoittua siellä ihan kahdestaan. Sit etittiin HSL:n toimisto ja ostettiin vuorokausiliput ja mentiin metrolla Rastilaan, jossa tää kämppä sijaitsi. Jätettiin kamat sinne ja taas metroon ja Itäkeskuksen Raxiin syömään. Tästä alkaa tulla jo jokavuotinen perinne käydä Helsingissä ja syödä Raxissa :D







Sen jälkeen mentiin taas metrolla Rastilaan ja haettiin puhelimet sieltä kämpiltä. Joo, kauheeta ravaamista, mutta pitihän meidän matkustella julkisilla ihan koko rahan edestä. Metrossa joku otti asiakseen neuvoa meille, miten siellä kuuluu käyttäytyä ja myöhemmin illalla saatiin kuulla olevamme zombeja. Torstaina oli vielä vuorossa lähijuna ajelua lentoasemalle ja ratikka-ajelu Kaivopuistoon. Käytiin ostamassa herkkuja ja tuntu siltä, kun oltaisiin kävelty puoli Helsinkiä ympäri. Kävelessä tuli nätyä Nosturi, telakka ja ihana ranta. Käytiin myös Tähtitorninmäellä ja katteltiin hanhia ja tyyppejä, jotka hyppivät benji-hyppyjä.







Sit vaan kuvailtiin toisiamme ja sain kuningasidean poseerata nojaten johonkin patsaaseen. Sen jälkeen mulla olikin paita ihan linnunpaskassa, joten taas metrolla Rastilaan siistiytymään ja sen jälkeen tultiin takasin kaupunkiin ja bongattiin Mikael Gabriel kaupan kassajonossa ja Niko Saarinen Glitterissä. Myöhemmin bongasin vielä Salkkari-näyttelijän ratikassa. :D  Illalla mentiin vielä Ravintola Iguanan terassille yksille, Abc:lle hakemaan iltapalaa ja sit istuskeltiin siellä kämpän parvekkeella ja nautiskeltiin.









Perjantaina kun heräsin niin jalat oli niin kipeet, että hyvä kun pääsin sängystä ylös. Hengailtiin siinä ja syötiin aamupala ja lähettiin keskustaan päin, sillä luvassa oli Lintsipäivä. Mentiin ratikkaan, jonka luultiin menevän Linnanmäelle, mutta se ei mennytkään sinne päin, joten aateltiin, että kyllä se sinnepäin joskus menee, joten istuttiin vaan siinä. Päästiin Lintsille ja oli kyllä kivaa. Käytiin mm. Hurjakurussa, maailmanpyörässä (virhe. Kannattaisi uskoa, että ei se mun korkeanpaikankammo minnekkään oo hävinnyt. Pelotti ihan hemmetisti), kummitusjunassa, Vekkulassa, keinukarusellissa, kammokujalla ja monessa muussa. Sit syötiin siellä, käveltiin Sörnäisten metrolle, koska vuorokausikortti oli jo umpeutunut ja mentiin hakemaan kamat Rastilasta, käytiin vielä Itiksessä ja sitten vaan kohti Kamppia ja bussiasemaa. Koko reissun ajan oli ihana ilma ja sen seurauksena paloin hartioista ja selästä aika pahasti. Mutta mahtava reissu ja ens kesänä uudelleen.









lauantai 1. elokuuta 2015

Nightwish,COB ja Sonata @Ratinan stadion

Seitsemän vuoden odotus päättyi eilen kun näin Nightwishin livenä ensimmäistä kertaa. Saa nähdä mitä tän postauksen kirjottamisesta tulee kun tuntuu siltä, että koko eilistä on niin vaikee kuvailla sanoilla, mutta kuvat puhukoon puolestaan. Kuitenkin, olin ostanut lipun jo tammi-helmikuussa ja otin kenttäpaikan, koska mun mielestä keikoilla istuminen on vähän tylsää. Pompin, heilun ja ahtaudun mieluummin sinne yleisön joukkoon.

Lähdin mun kaverin Ellan kanssa kohti Tamperetta jo aamujunalla. Junamatka meni lepposasti ja meillä oli paikat sellaisessa kahden hengen kopissa. Tampereelle kun päästiin oli ihan järkyttävä nälkä ja päädyttiin pitsalle sinne rautatieasemalle. Oli tosi hyvät ja halvat pitsat. Sit käytiin Cubuksessa ja mentiin pyörimään Koskikeskukseen ja syötiin jätskit.

Puoli kahdelta tavattiin litimärkä Miimu ja lähettiin kohti Ratinaa ja Stadionia. Onneks sade meni ohi ennenkun edes alko. Meillä kesti kauan kun ihmeteltiin, että mihin meidän pitäisi mennä jonottamaan, koska toi koko alue oli ihan sekava. Päädyttiin sitten jonnekkin sillalle jonottamaan kun siellä oli jo jonkin verran ihmisiä.

Parin tunnin jonottelun jälkeen päästiin turvatarkastuksiin ja rynnättiin kauheeta vauhtia lavan edustalle, missä oli jo aika paljon ihmisiä. Ahtauduttiin sinne neljänteen riviin ja seistiin taas yli tunti ja odoteltiin, että Sonata aloittaa.







Oon kuunnellut Sonataa jo tosi kauan ja niiden näkeminen oli ihan parasta. Vetivät ihan käsittämättömän keikan. Laulettiin biisien mukana, kuvattiin ja heiluttiin. Sonatan jälkeen alettiin odottamaan Children of Bodomia, jota oon kuunnellut vähemmän kuin kahta muuta bändiä, mutta COB kuuluu ehdottomasti mun suosikkeihin. Taas oli ihan huippuveto ja tosi hyvä näkyvyys lavalle.
Sit tunnelma vaan tiivisty kun alettiin odottamaan Nightwishiä. Ihan kun olisi joulua odottanut.





Kun eka biisi Shudder before the beautiful kajahti soimaan tuntu kuin koko stadion olisi räjähtäny. Yleisö oli ihan parasta, koska kaikki oli mukana ihan fiiliksissä. Oli niin uskomaton tunne nähdä Nightwish livenä ja Floor on oikeesti niin täydellinen laulaja tohon bändiin. Sleeping sunin aikana iho meni kananlihalle ja koko kropassa meni kylmiä väreitä. Ja mikä parasta, koko keikka kuvattiin DVD:lle joten tota pääsee myöhemminkin fiilistelemään. Saa nähdä päästiinkö mekin DVD:lle kun yks niistä kameroista kuvas meihin päin monta kertaa. Savukoneet, liekit, konfettisade, valot ja ilotulitus kruunasivat koko keikan. Keikan jälkeen sitä paperisilppua  löyty hiuksista, paidan sisältä, laukusta ja jopa kaverin sipsipussista :D Keikan jälkeen bussikuljetuksella Turkuun ja kolmelta onnellisena nukkumaan.