torstai 25. kesäkuuta 2015

Kesäkuun suosikit





Kesäkuussa oon kuunnellut eniten näitä kahta bändiä, jotka tuli nähtyä South Parkissa. Helloweenia olen kuunnellut aikaisemminkin, mutta uuden My God-Given Right levyn biisit sai mut innostumaan tästä bändistä taas uudelleen. Levyn nimeä kantava biisi on ihan paras.
Loudgunsista en ollut ennen South Parkia kuullut mitään ja olen tosi iloinen, että tuli törmättyä tähän bändiin. Kaikki biisit kuulostaa ainakin mun korvaan hyviltä, joten oli vaikeeta valita tähän vaan yhtä biisiä.

Kesäkuun suosikit listalta löytyy myös muutama huulipunakynä? En ikinä voinut kuvitellakkaan käyttäväni huulissa mitään kovin värikästä, mutta ylppäreitä varten ostin Rimmelin pinkin huulipunakynän ja ihastuin siihen niin paljon, että vähän aikaa sitten kävin ostamassa samaisesta kynästä tummanpunaisen version.



Yksi päivä mietin, että mitähän sitä keksisi välipalaksi. Ostettiin sitten vesimeloni ja laitettiin jäitä tulemaan ja jäät sitten mansikkamehun joukkoon. Ihan superhyvä välipala ja ihanan kesäinen!



Kuukauden suosikkikoru on ehdottomasti toi festareilta ostettu niitti-rannekoru. Oon jo pitkään halunnu tollasta ja vihdoin osui eteen niin piti ostaa. Oli kyllä vähän hintava, mutta ei se mitään.


Viimeisenä suosikkina on kesäuusinnat.Vaikka on useemmasta sarjasta nähnyt jo kaikki jaksot useempaan kertaan, jaksaa aina kattoa uusinnat. Oon tällä hetkellä ihan koukuttunut Uuden Päivän ja Salkkareitten kesäuusintoihin. Salkkareissa ainakin mennään niissä jaksoissa, jotka mun mielestä oli parempia kuin nykyiset.





lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannuksena 2015...

- Nukuin aamulla pitkään
- Grillattiin perheen kanssa oikeen pitkän kaavan mukaan mm. makkaraa, pihvejä, kesäkurpitsaa, maisseja ja sieniä.
- Saunoin
- Sain käteen kesän ensimmäisen hyttysenpureman... ja muutaman tunnin päästä toiseen jalkaan
- Vietin juhannusta kolalinjalla kiitos lääkekuurin
- Kaveri yökyläili meillä
- Oltiin Naantalissa kattomassa Kuparivuoren ja Presidentin kokkoja
- Nähtiin upea auringonlasku ja ihania maisemia
- Ei satanut vaan aurinko paistoi koko aaton, mutta oli silti pirun kylmä. Kolme paitaa päällekkäin.
- Mässäiltiin herkkuja
- Käytiin yöpyöräilemässä Abc:lle. Mukaan tarttu kokis ja karkkia.
- Otettiin epäonnistuneita selfieitä


















torstai 18. kesäkuuta 2015

Kesälomalukemista

Kesä on startannut käyntiin ja sen kunniaksi oon tässä sairastellut. Sen lisäksi mulla oli töistä viikon kesäloma, joten oon ehtinyt lukemaan muutamia kirjoja. Oon päättänyt lukea kesän aikana ihan hirveesti kirjoja ja nyt oon saanut jo kaksi luettua.

Lainasin Sofi Oksasen Puhdistuksen, koska siitä on niin paljon julkaisusta asti puhuttu ja kaikki kehuvat sitä, joten oli pakko lukea. Odotukset oli aika korkeella, koska tosi moni tuttu on kehunut tota kirjaa. Täytyy sanoa,että tykkäsin ja paljon. Juoni oli tosi mielenkiintoinen ja rankka ja sellainen, mikä ei todellakaan ollut ennalta arvattava. Kirjassa myös kuvailtiin tapahtumia ja henkilöitä hienolla tavalla. Välillä hypittiin menneisyydestä kerrontahetkeen ja olikin hyvä, että luvun alussa aina mainittiin missä vuodessa ollaan menossa. Historiaa tossa kirjassa oli paljon mukana ja kerrontaa yhteiskunnan oloista tuona aikana. Aliide oli sellainen henkilö, joka aina välillä ärsytti ja kirjan lopussa jäi mietityttämään. Yleensä minkään kirjan henkilöt ei herätä niin voimakkaita tuntemuksia kuin Puhdistuksen melkein jokainen henkilö herätti. Muuten oli ehkäpä yks parhaimmista kirjoista joita oon lukenut ja sen lukemiseen meni vähän yli päivä.



Toinen kirja minkä oon saanut luettua on täysin erilainen kuin Puhdistus. Kirjaston musiikkipuolelta tarttui mukaan Sonata Arctica kirja. Toi kirja siis kertoo bändin perustamisesta aina vuoteen 2014 asti. Oon Sonataa kuunnellut jo monta vuotta, joten oli tosi mielenkiintoista lukea miten bändi on perustettu ja millaista on ollut levyjen teko ja kiertue-elämä. Tuli paljon uutta tietoa ja kirjan valokuvasivut oli kiva lisä.



Jos joku on lukenut jommankumman kirjan niin saa kommentoida mielipiteitä. Ja saa myös antaa vinkkejä mitä kannattaisi lukea.

maanantai 8. kesäkuuta 2015

South Park Festivaali day 2 - Def Leppard kaatosateessa

Lauantaina heräsin ja menin hotellin buffet aamupalapöytään joka oli taivas. Niin paljon kaikkee ihanii aamupalaruokia. Aamupalan jälkeen ehostauduin ja en jaksanut istuskella hotellihuoneessa niin päätin lähteä vähän kävelemään ja kattelemaan paikkoja. Kiertelinkin siinä melkeen tunnin verran ja lopulta olin vähän hukassa, mutta löysin takasin. Tavattiin Miimun kanssa ja suunnattiin tällä kertaa heselle. Nyt on tullut syötyä niin epäterveellisesti, että en mee pitkään aikaan heselle.






Suunnattiin Eteläpuistoon ja telttalavalle, jossa olikin jo Loudguns aloittanut. Ja mulla ei taaskaan ollut mitään käryä koko bändistä, mutta rakastuin tähän ihan täysin. Kannattaa käydä kuuntelemassa. Ihan helkutin hyvää musaa. Seuraavaksi päälavalla soitti Ranger ja käytiin tsekkaamassa se, mutta ei jääty kovin kauaksi siihen, koska alko sataa. Haahuiltiin siellä alueella ja kävin ostamassa tollasen niitti-rannejutun.



Free Spiritin keikka seuraavana oli ihan huippu. Tiesin näiltä monia biisejä ja ne kuulosti livenä vielä paremmalta. Mm. Ever come true, Pale sister of light, Fever ja Hysteria on hyviä biisejä.

Free Spiritin jälkeen tuli Viikate ja me ei kauaa Miimun kanssa seisty sateen takia siinä päälavan edessä, mutta hyvin kuulu teltalle, jossa sitten tää bändi kuunneltiin. Unohdin ottaa Viikatteesta kuvia, mutta ei voi mitään. Sitten kiidettiin Helloweenin nimmarijonoon ja siinä vaiheessa vettä tuli jo niin, että piti kaivaa sadetakki esiin. Oli ihanaa saada Helloweeniltä nimmarit ja saatiin myös ilmaset Infernot.Wau!




Santa Cruz soitti sillä aikaa teltassa ja mua jäi vähän harmittamaan kun ehdittiin nähdä Cruzeja vaan kolme minuuttia, koska se nimmarijono eteni ihmeen hitaasti. Onneks kuitenkin nähtiin edes vähän ja toivottavasti tuun näkemään jatkossakin. Amorphiksen keikkaa alotettiin kattomaan anniskelualueen puolelta ,mutta siirryttiin lähelle lavaa melkeen heti. Tykkään hirveesti Amorphiksen musasta ja tää niitten liveveto oli ihan paras. Kyseistä bändiä en ookkaan vielä livenä nähnyt.




Seuraavaksi mentiin Amorphiksen nimmarijonoon ja Miimu sai kunnian olla jonon ensimmäinen ja mä olin hyvänä kakkosena. Jäädyin taas pahasti, koska toi hetki vaan oli niin uskomaton. Ehdittiin kattomaan Reckless Lovea. Se teltan hurmos oli jotain niin käsittämätöntä. Kaikki vaan heilu, pomppi ja laulo mukana. Tää kyseisen bändin keikka jäi kanssa tosi hyvin mieleen näiltä festareilta.



Ilta läheni loppuaan, mutta oli hienoa nähdä kahdeksan aikoihin Helloween päälavalla. Tuntu, että yleisöä oli tullut ihan järkyttävästi lisää ja fiilis oli ihan paras. Helloweenin jälkeen teltassa soitti ruotsalainen Eclipse, joka mun mielestä muistutti paljon viime vuonna esiintynyttä Heat-bändiä. Mut tiesin muutaman biisin ja ne kuulosti hyviltä.



Illan huipensi Def Leppard. Yleisössä hirvee tungos, paljon hyviä biisejä, kaatosade ja mahtava lavashow voisi olla tota keikkaa kuvaavia sanoja. Tää viimeisteli täydellisesti koko tän vuoden South Parkin. Ens vuonna toivottavasti uudelleen!

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

South Park Festivaali day 1 - jäätymisiä

Viikonloppuna festarikesä starttasi ja suuntasin jo toisen kerran kohti Tamperetta ja Radio City South Parkia. Viime vuonna olin vaan lauantai päivän, mutta se oli niin uskomaton päivä, että tällä kertaa odotukset oli tosi korkeella. Ei tullut pettymystä vaan tän vuoden South Park ylitti ainakin mun odotukset. Täytyy sanoo, että fiilikset on sellaset,että alan varmaan vasta muutamien päivien päästä
käsittää tätä kaikkee!
Suuntasin aamulla Turun rautatieasemalle ja hyppäsin Tampereen junaan. Tampereella olinkin jo hyvissä ajoin, joten piti kuluttaa melkeen pari tuntia ennen kuin pääsin kirjautumaan hotellille. No,aika kulu ihan mukavasti siinä keskustassa pyöriskellessä. Hotellilla olikin sitten pientä säätöä,koska pankissa oli kaikki koneet pimeenä ja kortti tai automaatti ei toiminut.



 Festariseurana tänäkin vuonna oli Miimu, jonka kanssa käytiin ekana mäkissä ja sitten suunnattiin kohti Eteläpuistoa. Ekana teltassa esiintyi Kodittomat. En ollut koskaan kuullutkaan kyseisestä bändistä, mutta täytyy sanoa, että yhtään sellasta bändiä, jonka musasta en tykkäisi, ei tänäkään vuonna ollut. Seuraavana päälavalle kipusi Masterplan. Nimenä tuttu, mutta ihastuin tähän bändiin ihan täysillä.Sairaan hyvän kuuloisia biisejä!




All Rise bändistäkään en ollut kuullu, mutta nekin kuulosti tosi hyviltä. Kauaa ei ehdittykkään kuuntelemaan kun piti sännätä Acceptin nimmarijonoon. Oltiin jonossa hyvillä paikoilla ja saatiin nimmarit ja mä sain tän alapuolella olevan ihanan otoksen :D Ja jäädyin pahasti nimmarinjaossa enkä saanut sanaa suustani.




Sitten päälavan valloitti Miimun ja mun iki-ihana Stratovarius. Aivan mahtava keikka ja mahtavia biisejä.Ja tulihan se Hunting high and low lopussa. Stratovariukselta haettiin myös nimmarit ja nyt ei tullut jäätymistä vaan sain halata ihanaa Timo Kotipeltoa.Awws... kunnon fangirl moment :D




Käytiin hakemassa Kummelista tutuilta Speedyltä ja Sakulta nimmarit ja nekin esiinty yhdessä vaiheessa. Teltassa esiintyi myös Stargazery,jolta tiesin muutamia biisejä.Oli ihan tosi hyviä biisejä ja tänään oonki kuunnellut jo niitten musaa.



Illalla päälavalla esiintyi Accept ja oli ihan mahtava hurmos yleisössä.Heiluttiin ja taputettiin ihan täysiä ja toi on varmasti yksi sellasista keikoista mitä en tuu koskaan unohtamaan.Oli niin vaikuttavaa. Lisäksi sain Acceptin kitaristin yleisöön heittämän plektran.
Meidän harmiksi Teräsbetonia ei nähty eturivistä eikä hyviä kuvia tullut, mutta mulle ainakin riittää, että kuultiin mm. Taivas lyö tulta ja Jarkon ihanat hevikiekaisut,jotka sitten koko yön soi mun korvissa.
Perjantaina viimeisenä päälavan valloitti Extreme.Taas oltiin hyvillä paikoilla lavan edustalla ja koko keikka oli mahtavuutta. Muutama biisi soi vieläkin päässä. Ainoo huono puoli oli se, että oltiin ihan jäässä, koska Suomen kesä. Extremen jälkeen Miimu lähti kotiin ja mä hotellille jalat puoli kuolleina.