tiistai 21. kesäkuuta 2016

South Park 2016 - perjantai

Kesäkuun toinen viikonloppu oli monella tapaa ikimuistoinen. Festarikesän starttasi South Park festivaali Tampereen Eteläpuistossa. South Park järjestettiin jo kolmatta kertaa ja joka vuosi olen ollut Eteläpuistossa festaroimassa. Täytyy sanoa, että vaikka ei vertailukohtaa olekaan niin nämä festarit on aina hyvin järjestetty ja esiintyjät ovat aina huippuluokkaa. Sää oli perinteinen Suomen kesä eli vettä ja aurinkoa ja kylmää.



Perjantaina lähdettiin kaverin kanssa Onnibussilla kohti Tamperetta. Se bussi jäi jonnekin Kalevaan, josta me ajateltiin kävellä keskustaan Mapsin avustuksella. Mapsi näytti kuitenkin koko ajan väärin ja eksyttiin ja vähän myöhästyttiin. Vietiin kamat hostellille ja kiidettiin keskustaan, missä joukkoon liittyi Miimu. (Oli kiva nähä pitkästä aikaa!) Käytiin hesellä syömässä ja Aksu liittyi joukkoon.
Ehdittiin Eteläpuistoon katsomaan vähän Temple Ballsia, joka oli ensimmäinen esiintyjä. En ole hirveesti kuunnellut, mutta jatkossa ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen bändi.

Sitten oli Cruzit telttalavalla ja tätä olin odottanut. Keikka vastasi odotuksia, kyllä nää jäbät vaan osaa. Oli mahtavaa kuulla myös uusi biisi Skydiving Without a Parachute. Tuli sellainen fiilis, että tästä nää festarit ja tää kesä alkaa. Cruzien jälkeen mun ehdoton lemppari Battle Beast valtasi päälavan. Tää keikka oli kanssa ihan parasta koko viikonlopussa. Nooralla on sellanen ääni, että huhhuh sitä kelpaa aina ihmetellä. Muutenkin bändi veti jälleen kerran hirveällä energialla ja nähtiin jälleen kerran Iron Handin kaljanjuonti intro.





Ember Fallsia ei menty katsomaan vaan käytiin anniskelualueella istuskelemassa. En tajua miten viime vuonna jaksettiin seistä molemmat päivät kokonaan kun nyt oli jalat jo tossa vaiheessa ihan murskana. Kuultiin kuitenkin sinne nurmikolle asti ja Shut Down with me on kuuntelemisen arvoinen biisi. Sitten suunnattiin päälavan edustalle, koska kaikki halusivat nähdä Amorphiksen ja huhhuh, tän keikan muistan läpi elämäni.




Lost Society veti teltassa sellaisen shown että huhhuh. Siinä kanssa yksi bändi mitä kannattaa livenä mennä tsekkaamaan. Oisko ollut kolmas kerta kun näin livenä. Sveitsiläiseen Triptykoniin olin vähän pettynyt. Ei ollut ihan mun juttu, enkä ollut koskaan kuullutkaan koko bändistä.




Illan päättivät Stam1na ja pääesiintyjä Slayer. Stam1nan keikalla yllätyin positiivisesti, sillä en ole hirveästi kuunnellut kyseistä bändiä, mutta se oli oikeesti tosi hyvä. Pitää ottaa enemmän kuunteluun. Pittikin siellä iloisesti pyöri keikan aikana. Slayer kruunasi koko perjantain odotetusti. Olihan se nyt huippua nähdä livenä. Kuvat perjantaipäivästä puhukoon puolestaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti