lauantai 25. heinäkuuta 2015

Extempore reissut Raumalle ja Tammisaareen

Eilen Raumalla ja tänään jo Tammisaaressa. Täytyy sanoa, että me ollaan oikeen tuuliviirejä koko perhe. Eilen saatiin ihan yhtäkkiä idea lähteä Raumalle, jossa oli Mustan pitsin yö. Ajeltiin sitten päivällä sinne ja kierreltiin markkinoilla jonkin aikaa, käytiin muutamissa kaupoissa, syömässä ja lähdettiin takaisin kotiin.
Tänään saatiin toinen huippuidea ja sitten oltiinkin jo kiitämässä kohti Tammisaarta. Mikäs siinä autossa musiikkia kuunnellen ja maisemia katsellen. Ja olin taas niin laiska, etten ajanut yhtään. Oon käynyt kerran aikaisemmin Tammisaaressa ja rakastuin tähän kaupunkiin. Ihanan pieni, paljon merta ja kivoja pikku puutaloja siellä sun täällä. Kierreltiin, syötiin jätskit ja katseltiin maisemia :) Ei se sen ihmeellisempää tarvii olla. Saan tällasista pikkureissuista ihan hirveesti uutta energiaa.










torstai 23. heinäkuuta 2015

IKEA-hulluus iski

Ihan oikeesti. Olen ollut elämäni aikana vaan kaksi kertaa Ikeassa ja tänään erehdyin menemään kolmannen kerran. Ihan hirveä virhe. Oon varmasti outo, mutta rakastan huonekalukauppojen tuoksua. Tuoksuu puulle ja no... uusille huonekaluille, joten olisin halunnut jäädä sinne :D
Olisin myös halunnut ostaa koko kaupan tyhjäksi ja kaupanpäällisiksi sain ihan hirveän sisustusvimman. Löysin niin mun näkösiä huonekaluja esim. yhden hyllyn, sängyn, lipaston ja miljoona muuta huonekalua. Onneksi mut saatiin ulos sieltä ja ei tullut ostettua mitään kauhean radikaalia. Mukaan tarttui pöytälamppu ja valokuvakehys ja sit ostettiin koko perheen voimin kylppäriin uus matto, pyyhkeitä, ihanan värisiä lautasia ja tollanen kasvi. Oikeesti kannattaa pysyy kaukana Ikeasta! :D





sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Viron ostoksia

Päätin omistaa Tallinnan muutamille ostoksille ihan oman postauksen, koska en halunnut tunkea niitä tohon samaan reissupostaukseen. Rahaa meni kivasti, mutta se on totta, että siellä on oikeesti paljon halvempaa kun Suomessa. Superalkosta ostettiin 24:n kokiksen laatikko ja oli vaan vähän päälle kympin.


Laivalla maistoin ensimmäistä kertaa Oreoita ja hullaannuin niihin, joten oli pakko ostaa kaksi purkkia kotiin. Oreot oli 2,60/purkki.

Sitten ostin Doven dödön ja kuivashampoota ja vaikka niitä nyt ihan Suomestakin saa, mutta tuli vaan mieleen, että multa puuttuu noi ja oli ne molemmat hiukan halvempia.

Joo, Babylips on massatuote ja surkea sellainen, sanoo tosi monet. Mun mielestä noi on vaan niin älyttömän hyvän tuoksuisia ja mulle ne ainakin tehoo hyvin. Otin ton mintun tuoksuisen ja oli euron halvempi kuin täällä. Huulipuna tarttui myös mukaan, koska oon etsinyt just ton väristä.



Tavallisten mustien leggingsien lisäksi ostin laukun siitä sataman tilpehöörikaupasta. Ehkä paras ostos kaikista. Ja tää on nyt se laukku, josta tinkansin pois viisi euroa. Tossa vaiheessa kun laukun sieltä sataman kaupasta bongasin rahat oli jo melkeen loppu, mutta pakko oli ostaa.

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Shoppailureissu Viroon



Tehtiin tossa perheen kanssa joka vuotiseksi muodostunut Tallinnan ostosristeily. Aamulla piti herätä ihan sairaan aikasin, koska keskustan bussipysäkillä piti olla jo seitsemältä. Selvittiin onneksi sinne, mitä nyt kaikki oli enemmän tai vähemmän unessa. Bussi tulikin jo vähän aikaisemmin ja matka Turun kautta Helsinkiin meni maisemia katsellessa.



Helsingissä oli odottelua Katajannokan terminaalissa. Mentiin siis Viking XPRS:llä ja laiva meni joku pari tuntia Tallinnaan. Mun mielestä toi laiva ei oo kovinkaan kiva ja ehkä vähän tylsä ja ihmisiä on aina niin paljon, että istumaan on mahdotonta päästä. Menomatkalla syötiin leivät, pyörittiin kaupassa ja istuskeltiin baarin puolella musiikkia kuunnellen.



Heti kun päästiin Tallinnaan mentiin odottamaan ilmaista bussikuljetusta sellaseen Rocca al Mare kauppakeskukseen. Se bussi oli ihan kivan täynnä porukkaa ja oli ihan sairaan kuuma. Siellä ostoskeskuksessa ei kauheen kauaa ehditty olemaan kun se bussi lähti sitten takasin. Tällä kertaa jouduttiin seisomaan täpötäydessä bussissa ja se ajo niin lujaa ja teki äkkijarrutuksia, että sai koko ajan pelätä millon kaatuu.



Satamassa oli vielä kivasti aikaa joten käytiin Superalkossa ja Sadammarketissa. Se on tosi ärsyttävää kun siellä ei voi mitään katsoa rauhassa kun ne myyjät tulee heti kaupittelemaan kaikkea. Hyvä puoli tossa kaupassa on se, että hinnasta pystyy tinkaamaan. Sain tingattua yhdestä laukusta pois viisi euroa :D


Takasin päin tullessa laivalla syötiin ja istuttiin taas musiikkia kuunnellen. Pieni miinus Viking Linelle musiikkivalinnoista. Alkumatkan ajan tuli koko ajan hidasta musiikkia ja meinasin nukahtaa ja tunnelma näytti muillakin olevan vähän uninen :D Bussimatka takaisin kesti kauemmin, koska porukkaa oli niin paljon, että koko bussi oli ihan täynnä. Oltiin kotona vasta yhden aikaan yöllä. Kun Helsingistä lähdettiin oli muuten tosi kaunis auringonlasku :)

torstai 16. heinäkuuta 2015

Kansainvälinen päivä





Tänään käytiin veljen ja mummon kanssa syömässä intialaisessa, koska viimeksi mä sain valita kiinalaisen niin nyt oli veljen vuoro valita ja mentiin Puutarhakadun intialaiseen. Veli tilas tollasta lammasrisottoa ja sano, että kuulemma oli tosi maustettua, mutta ihan hyvää. Mä taas valitsin listalta riisiä ja kanaa maapähkinäkastikkeessa ja täytyy sanoo, että ensimmäistä kertaa söin sellasta ruokaa mistä en yhtään tykännyt. No, tulipahan ainakin kokeiltua!


Ruuan jälkeen suunnattiin jokirantaan, sillä siellä oli Kansainväliset suurmarkkinat eli hirveesti kojuja eri maista. Oli tosi kivat markkinat, vaikka välillä ukkonen vähän jyrisi ja muutama vesipisarakin tuli. Maistoin jostain saksalaiselta kojulta ihan sairaan hyvää makkaraa, käytiin testaamassa selänhierontalaitteet ja ostettiin tota ihanaa brittiläistä toffeeta. Mun markkinoiden kohokohta oli se, kun jokirannassa ajeli pyörällä vastaan Michael Monroe :D





sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Before I die, I want...

Yön pimeinä tunteina demittäessä törmäsin keskusteluun, jossa ihmiset listasi asioita, joita haluaa tehdä ennen kuin kuolee. Mulle tuli sillä sekunnilla kauhee hinku tehdä tämmönen postaus, joten tässä tulee mun before I die lista ( sekä muutama kuva tältä päivältä). Saa kommentoida mitä omaan listaasi kuuluisi :)

Haluaisin tatuoinnin/tatuointeja, mutta tällä mun kipukynnyksellä saattaa jäädä vaan haaveeksi.

Benjihyppy

Nähdä kaikki lempibändit livenä ja päästä Saksaan festareille.

Olla onnellinen




Rakastua täysillä

Soudella yksin keskellä hiljaista järveä

Omistaa mökin

Tehdä roadtripin

Kirjoittaa oma kirja

Saada unelmatyö

Olla tyytyväinen omaan kroppaan





Asua Helsingissä

Reissata ulkomailla

Mennä shoppailemaan edes yhden kerran niin, että ei tarvii miettiä kuinka paljon rahaa käyttää

Voittaa pelkoni ja olla ylpeä itsestäni

Omistaa lemmikin

Oppia laulamaan

Bilettää Ibizalla

Olla terve

Löytää oma tyyli

Olla kuumailmapallon kyydissä







sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Viime aikojen kuvasaldoa

 Paljon on taas tapahtunut ja suurin syy blogin hiljaiseloon johtuu siitä, että oon ollu melkeenpä joka päivä 5-9 tuntia töissä. Siinä ohessa oon ehtinyt kyllä tekemään muutamia kivoja juttuja ja ehkä kaikista iloisin yllätys viime aikoina on ollut se, että minä, joka uskoi välivuoden olevan vääjäämättä tuloillaan, pääsi opiskelemaan ykkösvaihtoehtoon eli Turun Yliopistoon. Hetki meni ennen kuin aloin käsittää koko asiaa ja tuntuu, että en vieläkään täysin käsitä. Niin iso juttu se mulle on.






Ensimmäinen vapaapäivän aktiviteetti yhtenä viikonloppuna oli bileilta kaverin kanssa. Suunnitelmissa oli mennä Showroomiin, jonne ei kuitenkaan korkean ikärajan vuoksi päästy. Suunnitelmien muutos ei kuitenkaan haitannut mitään ja käytiin Red Hot Chilis:n kautta Lynissä. Mun olikin jo pitkään tehnyt mieli tanssimaan ja nyt sain tanssia oikeen koko yön. Kaikki nää bileillat tuntuu olevan täynnä kaikenlaisia ihme yllätyksiä ja sellaisia tuli eteen tälläkin kertaa.


Seuraavalla viikolla vapaapäivän koittaessa tapasin Jennin Turussa ja suunnattiin Kinopalatsiin kattomaan Jurassic World 3D. Olin sellasella ennakkoasenteella liikkeellä, että oonko mä oikeesti menossa kattomaan jotain dinofilmiä. Loppujen lopuksi leffa osoittautui todella hyväksi ja jopa mulle hieman pelottavaksi :D Hansassa kiertely ja Subit jokirannassa kruunasi vapaapäivän. Kaikessa kummallisuudessaan oikeen kiva päivä.




Eilen työpäivän jälkeen suunnattiin rantasaunalle, missä tuli heitettyä talviturkki. Merivesi oli mun mielestä tosi lämmintä ja uitiinkin sitten aika kauan. Lauantai illan huipennuksena toimi herkullinen päivällinen-iltapala yhdistelmä: omatekoista lasagnea,kokista,kirsikoita ja jätskiä.Tänään työpäivän jälkeen pulahdettiin yhden sukulaisen uima-altaaseen eikä ollut ollenkaan huono idea.