sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Shiraz Lane, Reckless Love @Gongi,Turku









Eilen oli keikkalauantai ja olin taas kerran Gongissa ja tällä kertaa vuorossa oli Reckless Loven ja Shiraz Lanen Kevättä rinnoissa 2016- kiertueen päätöskeikka. Olin odottanut puoli vuotta, että näkisin bändit taas livenä. Kun Shiraz Lane aloitti ei yleisöä ollut vielä hirveästi, mutta eturiveissä meno oli heti alusta alkaen hyvä. Nämä jätkät vetävät aina ihan täysillä ja olen ihan varma, että näistä tullaan tulevaisuudessa kuulemaan yhä enemmän.
Sitten Reckless Love. Olen kuunnellut kyseistä bändiä suurin piirtein 5 vuotta ja nähnyt 5 kertaa livenä. Ikinä näiden livevetoon ei pety vaan huikea energia välittyy lavalta asti yleisöön. Koko Gongi oli alusta asti hyvin mukana ja kuultiin niin uusia kuin vanhojakin biisejä.

perjantai 27. toukokuuta 2016

Viime aikojen lempparijutut!

Nyt kun olen taas aktivoitunut blogin kirjottamisessa ajattelin, että voisin jatkaa näiden lempparijuttu-postausten kirjoittamista. Innostun tosi helposti uusista asioista, joten jokaisessa postauksessa tulee olemaan taas aika erilaisia ja mitä kummallisempia asioita. Joten, aloitetaan...



Ensin tuli Hese, sitten Subi ja nyt Picnicin salaatit. Rasvainen roskaruoka rupesi ärsyttämään ja kaipasin ulkona syömiseen vaihtelua. Päädyin muutamia kertoja Picniciin ja rakastuin näihin salaatteihin. Erityisesti Caesar-salaattiin. Ja plussaa siitä, että Picnicissä salaatin täytteet voi ihan itse valita. Terveellisempää kuin hampurilainen ja tosi hyvän makuista.

Viime aikojen lempparibiisejä en edes viitsi alkaa listaamaan, sillä niitä on niin paljon. Oon innostunut Powerwolfista ja odotankin ihan innolla, että näen kyseisen bändin livenä South Parkissa parin viikon päästä. Lisäksi oon kuunnellut Shiraz Lanea ja The 69 Eyesia tosi paljon.



Mun kynsissä pysyy hirveen huonosti kynsilakka, joten oon innostunut noista liimattavista tekokynsistä. Ne on helppo laittaa ja ne kestävät paikoillaan melkeen pari viikkoa. Ainut huono puoli on se, että niiden jälkeen omat kynnet ovat hetken aika huonossa kunnossa. Mulla on ollut noita tekokynsiä jo vaikka kuinka paljon erilaisia ja nyt ostin mustat.
Maybelinen Better Skin meikkivoide/puuteri yhdistelmä on kanssa tosi hyvä. Toi on tosi peittävää ja kestää hyvin koko päivän ja sitä voi lisätä uusia kerroksia päivän mittaan eikä se silti näytä siltä, että olisi hirveästi pakkelia naamassa.


Tv-sarjoista lemmpari viime ajoilta on ehdottomasti Ylen Sekaisin-kampanjaan kuuluva sarja Sekaisin. Juoni on hyvä ja se, että tapahtumien ja koko sarjan pohjalla on todellisuudessa tapahtuneet asiat antaa ajattelemisen aihetta. Tosi hyvä, että tällaisista ongelmista puhutaan, eikä vain vaieta.

Mikä on artistin vastuu?




Viime viikon loppupuolella The 69 Eyesin keikasta nousi netissä pienoinen kohu. Kyseinen bändi oli heittänyt keikan Oulun Hevimestassa. Keikka ei juttujen mukaan ollut mennyt kovin hyvin ja joka puolella puhuttiin, että keikka ei ennättänyt edes puoleenväliin kun laulaja sammui lavan viereen sohvalle ja muu bändi jatkoi ilman solistia. Yhtye pyysi kyseistä välikohtausta anteeksi Facebookin kautta, mutta epäselväksi jäi mistä syystä keikka oikeastaan epäonnistui. Tärkeämpää kuin syiden pohtiminen on se, että aloin miettiä tosissani mikä on artistin/bändin vastuu keikasta ja yleisön viihtyvyydestä.

Hevimestan ja iltapäivälehtien kommenttiosioita lukiessani huomasin monia eri argumentteja bändin ja kyseisen keikan puolesta ja vastaan. Kommenteissa painotettiin sitä, että juominen kuuluu rocknroll kulttuuriin ja muutkin tunnetut artistit ovat vetäneet keikkoja umpihumalassa. Toiset puolustivat yhtyettä henkeen ja vereen kommentoimalla, että ihmisiä bändin jäsenetkin ovat ja kaikki mokailevat joskus. Toiset taas moittivat kokenutta ja paljon keikkaillutta yhtyettä yleisölle aiheutuneista kuluista ja siitä, ettei keikka vastannut kenenkään odotuksia.

Itse kyseistä bändiä kauan kuunnelleena en halua ottaa kantaa sen enempää kyseiseen asiaan, mutta totean vain, että tiedän The 69 Eyesin olevan kovassa kunnossa oleva livebändi. Mielestäni kuitenkin artistilla/bändillä on yleisesti ottaen suuri vastuu yleisöstä ja heidän viihtyvyydestään keikalla. Ihmiset tulevat kaukaakin katsomaan keikkoja ja ostavat kalliita pääsylippuja, jotta näkisivät esiintyjän. Bändi ei pystyisi tekemään työtään ilman kuulijoita, jotka siis mahdollistavat heidän työnsä. Esiintyjän tehtävänä on,  kuten esimerkiksi ihan tavallisessa ammatissa työskentelevänkin, täyttää asiakkaan tyytyväisyys ja tehdä kaikki sen eteen. Tiedän kuitenkin että kaikki mokaavat joskus ja erehdyksiä sattuu. Silti tärkeintä on muistaa pysyä nöyränä yleisöä kohtaan, sillä ilman yleisöä ei olisi myöskään bändiä/artistia.

lauantai 14. toukokuuta 2016

Hanhia, lampaita ja urheilumotivaatio


Loman viettäminen on sujunut tähän mennessä erittäin hyvin. Töissä on tullut välillä käytyä ja on löhötty sohvalla Frendejä katsoen ja luettu paljon kirjoja. Tällä viikolla on myös tultu käytyä keilaamassa Kupittaan keilahallissa ja tehty jokirannassa hengailun maailmanennätys. Lähdettiin kavereiden kanssa keilaamaan ja en ollut edes tiennyt, että Kupittaalla on keilahalli ja vielä halpa sellainen. Oli tosi kivaa pitkästä aikaa keilata, vaikka selvisikin, että musta ei keilaajaa saa tekemälläkään. Keilauksen jälkeen käytiin Burger Kingissä ja mentiin jokirantaan ja käytiin kaupoilla. Rakastan vaan sitä fiilistä kun istuskelee jokirannassa, on ihanan kesäinen ilma ja ei ole kiire mihinkään.
Eilen lähdettiin sitten lenkkeilemään ja päätettiin mennä Ruissaloon. Ihan hyvä idea oli, mutta aluksi mentiin vähän väärään paikkaan. Löydettiin joku luontopolku, joka oli häiritsevän lyhyt ja outo  ja tajuttiin, että oltiin vähän väärässä paikassa. Lopulta päädyttiin Kansanpuistoon ja löydettiin hanhiparvi ja ihanan söpöjä lampaita. Mulla on nyt joku ihme vaihe, kun sekoan aina kun näen söpöjä eläimiä. Tuli myös tosi hyvä fiilis kun juostiin tuolla Ruissalon rannassa ja päätinkin nyt, että täytyy alkaa lenkkeilemään ja hölkkäilemään enemmän, sillä siitä tulee niin uskomaton fiilis.









The 69 Eyes @Gong, Turku





Viime viikonloppuna pääsin taas pitkästä aikaa keikkaa katsomaan. Viime kerrasta olikin vierähtänyt jo aika kauan aikaa. The 69 Eyes eli yksi mun ehdottomista lemppareista tuli Turkuun Gongiin (entiseen Klubiin) esiintymään. Näytti vähän siltä, että joutuisin menemään keikalle yksin, mutta sainkin jopa 3 keikkaseuralaista. Ennen keikkaa käytiin avaamassa jokilaivakausi ja sieltä sitten Gongiin. Päästiin tosi hyville paikoille johonkin kolmanteen riviin ja oltiin ihan innoissamme, koska kaikki halusivat nähdä ainakin paidattoman Jussi 69:n. Keikan aikana kuultiin niin uusia kuin vanhojakin kappaleita ja bändi veti mielettömällä energialla ja yleisö oli tosi hyvin mukana. Haluan ehdottomasti uudelleen The 69 Eyesin keikalle!


torstai 5. toukokuuta 2016

Luontopolulla fiilistelemässä kevättä




Ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan löytääkseen hienoja maisemia. Tänään pakattiin eväät mukaan ja lähdettiin perheen ja kummien kanssa kävelemään luontopolulle ja näköalapaikalle. Pitkästä aikaa oli ihana liikkua luonnossa, vaikka se ei ihan mun juttu olekaan. Sen huomasin heti, kun vastaan tuli käärme, muurahaisia ja ampiaisia. Tuli kaupan päälle myös kunnon lenkki, koska tonne oli ihan mukava matka kiivetä. Kiikaroitiin, syötiin tortilloja, hedelmiä, keksejä ja karkkeja. Saatiin myös tietää, että näköalapaikka oli joskus ollut venäläisten käyttämä viestintäkeskus eli optisen lennättimen paikka.  Löydettiin myös toinen kukkula, josta oli ihan hienot näkymät.








sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Ensimmäinen vappu lakissa ja haalareissa




Sanotaanko, että en oikein tiennyt mitä odottaa. Aiemmat vaput ovat kuluneet kotona leffoja katsellen ja perheen kanssa oleskellen. Vappu 2016 oli kuitenkin jotain tosi erilaista. Sai vetää haalarit jalkaan ja lakin päähän. Oltiin liikkeellä isommalla porukalla, eli minä ja neljä kaveria. Käytiin piknikillä jokirannassa. Syötiin subeja ja rocky roadia ja ihailtiin jokirantaa ja ihanaa ilmaa. Sen jälkeen lähdettiin tivoliin ja oli vähän harmi, että ei päästy mihinkään laitteeseen, sillä jonotus olisi kestänyt ainakin pari tuntia. Kuitenkin päästiin pallonheittoihin ja narunvetoihin ja voitettiin turhaa krääsää. Sitten tulikin kiire lakitukseen ja huomattiin, että skumpat oli ostamatta. Juostiin sitten viittä vaille Alkoon ja joku unohti lakkinsa Alkon kassalle. Hyvä minä.

Ehdittiin juuri ja juuri taidemuseonmäelle kun lakit sai laittaa päähän. Siitä sitten Liljan lakitukseen ja hämmennys oli meille kaikille suuri kun sitä patsasta ei pestykään oikeasti. Ilta menikin Vartiovuorella istuskellen ja eväitä nautiskellen. Iltaa ei päästy jatkamaan minnekään, koska oltiin jonotettu yli tunti eikä jono ollut liikkunut yhtään. Se ei kuitenkaan haitannut ja oli oikein onnistunut vappu. Vapun päivänä matka jatkui taas kerran Vartiovuorelle.